Εγκαταστάσεις

xoros-ekdiloseon-2Ο «Σύλλογος των Αθηναίων» διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα, στο ακίνητο της οδού Κέκροπος 10 στην Πλάκα. Το κτίριο σχεδιάσθηκε από δύο σημαντικούς αρχιτέκτονες, οι οποίοι υπήρξαν τακτικά και ενεργά μέλη του Συλλόγου. Τα αρχικά σχέδια έγιναν από τον Ιωάννη Αντωνιάδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν αρχίσει η ανέγερση του κτιρίου, οπότε συμπληρώθηκαν και έλαβαν την τελική μορφή τους από τον αρχιτέκτονα Παύλο Μιχαλέα.

ekthemataroof

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται η Βιβλιοθήκη και ο Κήπος του Συλλόγου, στο δεύτερο επίπεδο η είσοδος και μία αίθουσα εκδηλώσεων και στο τρίτο επίπεδο το κεντρικό εντευκτήριο, το Γραφείο Προέδρου, η αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και η Γραμματεία. Στις αίθουσες του Συλλόγου έχουν αποδοθεί τα ονόματα των σημαντικότερων ευεργετών και δωρητών. Στο τέταρτο επίπεδο βρίσκεται το roof garden. Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου εκτός από τις δικές του εκδηλώσεις, φιλοξενούνται και εκδηλώσεις άλλων Αθηναϊκών φορέων (Ιδρυμάτων, Μουσείων, Συλλόγων κ.ά.).

xoros-ekdiloseon