ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Βραβείο Λούλα Μαυρουλίδου

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στον «Σύλλογο των Αθηναίων» τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο «Ανατολικός Αθηνών»* για την ετήσια εκδήλωση απονομής του «Βραβείου Λούλα Μαυρουλίδου» σε μαθήτρια του σχολείου Β’ ευκαιρίας Πειραιώς , η οποία περάτωσε με επιτυχία τις σπουδές της.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Λίλιαν Ζέλλου, πολιτική επιστήμονας και πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος 2010-2012 και Ειδική Σύμβουλος του Ομίλου, η Πρόεδρος του Ομίλου και νομικός, Δάφνη Μπεσμπέα-Μιχελάκη.

Ακολούθως μίλησαν ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς για την εκπαίδευση την περίοδο της Επαναστάσεως στην Αθήνα και το Σχολείο του Παρθενώνος, ο φιλόλογος και τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκος Κούκης, η εκπαιδευτικός Ζανέτ Καλιακάτσου και ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά, Ιωάννης Παπαγιάννης.

Η εκπαιδευόμενη στο ΣΔΕ που βραβεύτηκε για τις επιδόσεις της ήταν η κ. Ευαγγελία Λύτρα, η οποία και συγκίνησε ιδιαιτέρως τους παρευρισκόμενους με την από ψυχής ομιλία της. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα και η εισδοχή των νέων μελών του Ομίλου.

Η βραδιά έκλεισε με κέρασμα στο roof-garden του «Συλλόγου των Αθηναίων» κάτω από τον αττικό ουρανό.

 

*Ο Όμιλος Αθηνών «Ανατολικός» είναι μέλος του Διεθνούς Σοροπτιμισμού, που είναι παγκόσμια γυναικεία Οργάνωση με συμβουλευτική θέση Α΄ Κατηγορίας στον ΟΗΕ. Ο Όμιλος  δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, με κύρια δραστηριότητα την προώθηση της θέσης των γυναικών στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, από το 1979. Πέραν των σημαντικών δράσεων του ο Όμιλος έχει αφήσει το πολιτιστικό αποτύπωμα του στην πόλη των Αθηνών με δύο αγάλματα, με θέμα την γυναίκα.