ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Νεάπολις «κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα, 5 Μαρτίου, στις Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με αφορμή τα εγκαίνια της ιστορικής και εικαστικής έκθεσης Νεάπολις «κοιτίς αμεριμνησίας και νεότητος» 1855-1965 που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αθηναίων και επιμελούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος και η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Βίκυ Μπρανίκα, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕ, Ίρις Κρητικού, επιμελήτρια της έκθεσης, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University, Νίκος Βατόπουλος, επιμελητής της έκθεσης, Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΑΕ και Ελευθέριος Σκιαδάς, Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα. Χαιρετισμό στην κατάμεστη αίθουσα απηύθυναν ο Πρόεδρος του Hellenic American University κ. Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και οι επιμελητές της έκθεσης κ. Νίκος Βατόπουλος και κ. Ίρις Κρητικού.

 

Ομιλία του Λεωνίδα Φοίβου Κόσκου, Προέδρου του Hellenic American University.

 

 

Ομιλία του Ελευθέριου Γ. Σκιαδά, Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων

 

 

Ομιλία του Ελευθέριου Γ. Σκιαδά, Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων

 

Ο επιμελητής της έκθεσης και δημοσιογράφος, Νίκος Βατόπουλος.

 

Η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης, Ίρις Κρητικού.

 

 

Η πολυεπίπεδη έκθεση που συνδυάζει τη σύγχρονη εικαστική έκφραση με πλήθος ιστορικών αντικειμένων και αρχειακό υλικό αποτελεί ένα νοσταλγικό και συναισθηματικό αφιέρωμα στην ιστορική περιοχή της Νεάπολης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς σε άρθρο του στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ: «Με την φροντίδα και την αρωγή του Νεαπολίτου Λεωνίδα Κόσκου, παρόμοιες δραστηριότητες φέρνουν εις το επίκεντρον της ερεύνης την λίαν ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή των Αθηνών» αναφερόμενος στην ιδέα του Προέδρου του Hellenic American University για την ανάδειξη με αυτόν τον τρόπο ιστορικών γειτονιών της Αθήνας.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Βατόπουλος, Ίρις Κρητικού, Βίκυ Μπρανίκα, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Μαρία Αλέξανδρα Κεφάλα, Ελευθέριος Σκιαδάς.