ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΛΑΪΑ ΑΡΧΟΝΤΙΔΟΥ-ΑΡΓΥΡΗ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον «Σύλλογο των Αθηναίων» εκδήλωση μνήμης για τον ένα χρόνο από το θάνατο της Αγλαΐας Αρχοντίδου-Αργύρη. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Σωματείο Culture4Αll-Πολιτισμός για Όλους και ο «Σύλλογος των Αθηναίων» με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία».

Χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απηύθυναν ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και η κ. Μαρία Μανωλά, Πρόεδρος του Σωματείου Culture4All-Πολιτισμός για Όλους, του οποίου εμπνεύστρια, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος ήταν η Αγλαΐα Αρχοντίδου.

Για την Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη και το έργο της μίλησαν οι Ευγενία Γερούση, Δρ Αρχαιολόγος και Επίτιμη Διευθύντρια Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, Γεώργιος Ρήγινος, Αρχαιολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρεβέζης, Παύλος Τριανταφυλλίδης, Δρ Αρχαιολόγος και Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και φίλοι και συνεργάτες της τιμωμένης όπως ο Ιωάννης Νικολόπουλος, εμπνευστής του ClioMuseTours, το οποίο η Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη στήριξε σθεναρά.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς στο οποίο συμμετείχαν και απόγονοι της Αγλαΐας Αρχοντίδου-Αργύρη επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, κ. Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα από τον «Σύλλογο των Αθηναίων» και το Culture4All-Πολιτισμός για Όλους.