«Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ – ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ»

Το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον «Σύλλογο των Αθηναίων» η ομιλία του Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Μουσά με θέμα: «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Επιτομή της Πυθαγορείου Φιλοσοφίας». Η διάλεξη συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα AHEPA-HJ – 40 Ψυχικού και τον «Σύλλογο των Αθηναίων».

Ο Καθηγητής κ. Ξ. Μουσάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Πηγή: ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ WEB TV (fryktories.net)

 

Το ακροατήριο παρακολούθησε με προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση του Καθηγητή κ. Μουσά ενώ μετά το πέρας της ακολούθησε παραγωγικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

 

Στο βήμα ο Καθηγητής, κ. Ξ. Μουσάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Στο τέλος της ομιλίας ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και ο Γενικός Γραμματέας του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Εμμανουήλ Καρανίκας μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA Ψυχικού, κ. Παναγιώτη Δ. Ριζόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα AHEPA Ψυχικού, Δρ. Διονύσιο Τόμπρο παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή κ. Μουσά για τη συνεισφορά του στην επιστημονική κοινότητα.

 

O Kαθηγητής κ. Ξενοφών Δ. Μουσάς, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Ψυχικού, κ. Παναγιώτης Δ. Ριζόπουλος.

 

Οι κύριοι Ε. Καρανίκας, Δ. Τόμπρος, Ξ. Μουσάς, Π. Ριζόπουλος και Ελ. Γ. Σκιαδάς κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας.