ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΒΛΑΖΑΚΗΣ

Ιωάννης Βλαζάκης
Ιωάννης Βλαζάκης

Εικαστικός καλλιτέχνης με ειδίκευση στον τομέα της εραλδικής τέχνης – οικοσημολογίας και της εικονογράφησης χειρογράφων από τη δυτική μεσαιωνική παράδοση.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το ίδιο Τμήμα. Ταυτόχρονα είναι κάτοχος δεύτερου Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εραλδική Τέχνη από το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Λισσαβόνας. Είναι επίτιμος Διδάκτωρ στην Τέχνη & Θρησκεία του Πανεπιστημίου Unilogos της Φλώριδας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει φιλοτεχνήσει οικόσημα για τους Βασιλικούς Οίκους της Αγγλίας, της Σερβίας, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας της Αιγύπτου, τα οποία επέδωσε προσωπικά σε μέλη αυτών. Παράλληλα έχει κατασκευάσει οικογενειακά οικόσημα σε Ελλάδα κι εξωτερικό, προσωπικούς θυρεούς για ιδιώτες, πολεόσημα Δήμων, λογότυπα ξενοδοχείων και ιδρυμάτων, εικονογραφήσεις βιβλίων κ.α.

Το Νοέμβριο του 2011 έγινε δεκτός από την Εταιρεία Οικοσημολογικών Τεχνών (Society of Heraldic Arts) του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που τον καταξιώνει ανάμεσα στους πιο σημαντικούς εραλδικούς καλλιτέχνες διεθνώς. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έγινε ποτέ δεκτός εκεί.

Το 2017 έλαβε τον διορισμού του «Εράλδου – Επικυρογράφου» του Σουλτανικού Οίκου των Φιλιππινών και του Β. Βόρνεο, από τον αρχηγό της εν λόγω δυναστείας, Σουλτάνο Μουετζούλ Λαιλ Ταμ Κιράμ του Σούλου, τον οποίο και εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Είναι μέλος:
Του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εραλδικής & Γενεαλογικής Εταιρείας Ελλάδος».
Επίτιμο μέλος του Σερβικού Συνδέσμου Θυρεοφόρων
Αντεπιστέλλον μέλος:
Του Λουσόφωνου Πανεπιστημίου Λισσαβώνας
Του Πανεπιστημίου Unilogos της Φλώριδας
Της Διεθνούς Ακαδημίας Εραλδικής με έδρα την Ελβετία
Του Ινστιτούτου «Ιωάννης Στ’ της Πορτογαλίας».
Της Πορτογαλικής Ακαδημίας De Ex Libris».

Βλαζάκης έργο

Έργο Βλαζάκη 2