24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Β. Κουτσαβλής παρουσιάζει την Αστική Αθήνα

Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00 ο Βασίλης Κουτσαβλής θα υποδεχτεί το κοινό στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα του «Συλλόγου των Αθηναίων» σε μία παρουσίαση για την Αστική ζωή της Αθήνας, με σκηνικό ένα μοναδικό τραπέζι που θα στηθεί με αντικείμενα των συλλογών του «Αθηναϊκού Μουσείου». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα στοιχεία της αστικής ζωής της Αθήνας των τελών του 19ου αι. και των αρχών του 20ου αι. μέσα από τις σπάνιες συλλογές του «Συλλόγου των Αθηναίων». Θα αναφερθούν πολλά στοιχεία μιας ζωής στην Αθήνα που χάνεται ώστε οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν και να μάθουν οι νεότεροι.

Μοναδικά πορσελάνινα σερβίτσια, ασημένια μαχαιροπίρουνα, κρυστάλλινα ποτήρια και περίτεχνα σκεύη σερβιρίσματος βγαίνουν από τις προθήκες και τις αποθήκες του Μουσείου και παίρνουν την θέση τους πάνω σε εξαιρετικά χειροποίητα τραπεζομάντηλα αναπαριστώντας με ακρίβεια τα μεγαλοπρεπή τραπέζια των αστικών οικογενειών της Αθήνας. Οι συλλογές στο σύνολο τους συγκεντρώθηκαν και διασώθηκαν από τον «Σύλλογο των Αθηναίων» ως τεκμήρια του αστικού τρόπου ζωής και προέρχονται από σημαντικές οικογένειες που αφήσαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πόλη των Αθηνών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη περιήγηση στο «Αθηναϊκό Μουσείο» και τη μόνιμη συλλογή του,  από τον Βασίλη Κουτσαβλή και τη μουσειολόγο του μουσείου Έλενα Γκοτσίνα. Ένα τραπέζι-έκθεμα 12 ατόμων το οποίο θα στηθεί στον ανακαινισμένο χώρο του Εντευκτηρίου του Συλλόγου θα είναι ο χώρος της ομιλίας για την «Παλιά Αθήνα». Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος των Αθηναίων θα προσφέρει κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ώρα: 15:00
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ και 10 ευρώ για παιδιά 11-18 ετών
Τοποθεσία: «Σύλλογος των Αθηναίων», Κέκροπος 10 Πλάκα
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ: bill1976@mac.com