9 Ιουνίου 2023: Η «Μπλε Πεταλούδα» στον «Σύλλογο των Αθηναίων»

Με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς,  η Ε.Υ.ΘΥ.Ν.Η  (Εταιρεία Υποστήριξης Θυρεοειδικών Νοσημάτων) διοργάνωσε την 9η  Ιουνίου 2023 στον «Σύλλογο των Αθηναίων»  επιστημονική εκδήλωση ενημέρωσης για τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα με θέμα:

«Μπλε Πεταλούδα», το φαινόμενο της πεταλούδας αγγίζει το λαιμό μας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό ενημερώθηκε για την κοινωνική δράση και τους λόγους ίδρυσης της εταιρείας Ε.Υ.ΘΥ.Ν.Η, βραβεύτηκε ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς για την κοινωνική του προσφορά και μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση με ζωντανή μουσική στο roof garden του Συλλόγου με θέα την Ακρόπολη.

Ο ιατρός Σταύρος Τσιριγωτάκης βραβεύει τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριο Σκιαδά.

 

Στο roof garden του Συλλόγου των Αθηναίων με θέα την Ακρόπολη υπό τους ήχους σαξόφωνου.

 

Η κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων στο βήμα ο Πρόεδρος κ. Ελ. Γ. Σκιαδάς

 

Η Ε.Υ.ΘΥ.Ν.Η. είναι η μοναδική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς σε ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν στο θυρεοειδή και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. είναι μία ομάδα εθελοντών ασθενών και ιατρών μα πάνω από όλα ανθρώπων, εξειδικευμένων στις θυρεοειδοπάθειες που έχοντας υιοθετήσει την έννοια της προσφοράς παρέχουν εντελώς δωρεάν υποστήριξη σε συνανθρώπους μας πάσχοντες από υπο-  υπερθυρεοειδισμό ή και καρκίνο του θυρεοειδούς, σε πνεύμα αλληλεγγύης, συμπόνιας και προστασίας του συνανθρώπου μας.

Εμπνευστής της εθελοντικής δράσης είναι ο διακεκριμένος χειρουργός θυρεοειδούς Σταύρος Τσιριγωτάκης. Θέλοντας να διευρύνει την κοινωνική του προσφορά και γνωρίζοντας την αποδεδειγμένη, σύμφωνα με έρευνες των ΗΠΑ, ανισότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες των οικονομικά αδύναμων ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο θυρεοειδούς νιώθει μεγαλύτερη την ανάγκη να κάνει πράξη αυτό που οραματίστηκε. Ο ίδιος απευθύνεται σε φίλους και συνεργάτες και με τη συνδρομή τους συστήνει την Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.

Οι βασικότεροι σκοποί είναι:

* Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την παγκόσμια μάστιγα των ασθενειών θυρεοειδούς. Υπολογίζεται ότι το 60% όσων πάσχουν από πάθηση θυρεοειδούς, δεν το γνωρίζει. Οι κακοήθειες του θυρεοειδή έχουν την μεγαλύτερη αύξηση σε συχνότητα εμφάνισης από όλες τις άλλες κακοήθειες, παγκοσμίως.

* Η παροχή διενέργειας δωρεάν χειρουργικών επεμβάσεων για τους ενδεείς ή ανασφάλιστους συνανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες του θυρεοειδούς. Ο ίδιος ο Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του διενεργεί αυτές τις επεμβάσεις χωρίς οικονομική ανταμοιβή. Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι και ο Όμιλος Ιασώ που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καλύπτει τα έξοδα των νοσηλίων. Έτσι ο ασθενής δεν χρειάζεται να πληρώσει ούτε 1 ευρώ τόσο για τα νοσήλια όσο και για τις αμοιβές των γιατρών.

Στο βήμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.

 

Ο εμπνευστής της εθελοντικής δράσης ιατρός Σταύρος Τσιριγωτάκης.

 

Στο βήμα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Περιφέρειας Αθηνών κ. Γεώργιος Δημόπουλος.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς με τις εθελόντριες του Συλλόγου Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ.

 

Άποψη της αίθουσας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.