ΈΚΘΕΣΗ ΕΡΑΛΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις μίας αρχαίας Τέχνης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΏΝ
&
ΕΡΑΛΔΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΕΡΑΛΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΡΑΛΔΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΑ

«Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις μίας αρχαίας Τέχνης»

ΒΛΑΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 19:30
Μέρος: Σύλλογος των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα)
Διάρκεια Έκθεσης 2 έως 9 Ιουνίου 2018
Καθημερινά 18:00-21:00

Ένα άγνωστο είδος τέχνης για τους περισσότερους φιλότεχνους, που όμως έχει πίσω του αρχαίες καταβολές, είναι αυτό της Εραλδικής Τέχνης:
Της τέχνης δηλαδή που έχει να κάνει με τα Οικόσημα και του Θυρεούς.
Από τα σύμβολα που παρουσιάζονται στις ασπίδες των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών, έως τα λάβαρα των δυτικών σταυροφόρων και από τις «γκιόστρες» (κονταρομαχίες) των ιπποτών με τις γυαλιστερές πανοπλίες και τους περίτεχνους θυρεούς στις αυλές της Ευρώπης, έως τα σύγχρονα στρατιωτικά εμβλήματα, η τέχνη αυτή, έχει μία μοναδική δύναμη: Εξακολουθεί να εξελίσσεται και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με τα έντονα χρωματικά κοντράστ και τον σχεδόν μυστικιστικό συμβολισμό της.
Μία τέτοια λοιπόν έκθεση, θα έχει τα εγκαίνια της το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 19:30 στον ιστορικό χώρο του «Συλλόγου των Αθηναίων» (Κέκροπος 10, Πλάκα), σε συνεργασία του Συλλόγου των Αθηναίων και Εραλδικής & Γενεαλογικής Εταιρείας Ελλάδος.
Οι δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες Ιωάννης Βλαζάκης (ζωγραφική) και Απόστολος Αλογογιάννης (υαλογραφία), έχουν σκοπό να μας μυήσουν με την τέχνη τους, στο μαγευτικό κόσμο της Εραλδικής, με Οικόσημα, Θυρεούς και μεσαιωνικού τύπου Εικονογραφημένα Χειρόγραφα, Μονογράμματα κ.α. Ζωγραφική και υαλογραφία παρουσιάζονται αρμονικά μαζί και συνομιλούν με μία σύγχρονη γλώσσα, επάνω σε μία «ειδική» τέχνη, που διέπεται από συγκεκριμένους ζωγραφικούς κανόνες, ορολογία, μεθοδολογία και κυρίως ακρίβεια. Είναι μία σπάνια ευκαιρία για το κοινό, να θαυμάσει τα έργα τους από κοντά, καθώς επίσης και να γνωρίσει τους εξειδικευμένους αυτούς καλλιτέχνες.

Έργο Βλαζάκη 2

Βλαζάκης έργο

Έργο Αλογογιάννη

Έργο Αλογογιάννη 2