Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΣΤΡΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Το βράδυ της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου 2023, ένα πανηγύρι αγαθής μνήμης στήθηκε στον παιδικό παράδεισο της Κονίστρας (Κυμαίων 2 και Δημοφώντος), στα Πετράλωνα που πλημμύρισε από άνδρες και γυναίκες οι οποίοι μεγάλωσαν εκεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης που φρόντισε ώστε ο υπέροχος και ιστορικός τόπος να περιέλθει στον Δήμο Αθηναίων έδωσε το «σύνθημα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του «Συλλόγου των Αθηναίων» Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων κ. Ειρήνη Πανταζή – Μελίστα υποδέχτηκαν το κοινό των Πετραλώνων στην παρουσίαση του βιβλίου «ΚΟΝΙΣΤΡΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, Το καύχημα του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων αφηγείται την ιστορία του.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του «Συλλόγου των Αθηναίων», Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς. Στο βάθος διακρίνεται παιδική φωτογραφία του ίδιου με τη ιδρύτρια της Κονίστρας, Θεσπιάδα Κόκκολη.

 

Η Βίκυ Φλέσσα και η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και συγγραφέας, Ειρήνη Πανταζή-Μελίστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «ΚΟΝΙΣΤΡΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ»

 

Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και συγγραφέας Ειρήνη Πανταζή Μελίστα παρουσίασε το βιβλίο της μαζί με τη δημοσιογράφο και κλασική φιλόλογο, Βίκυ Φλέσσα, παλαιοί κάτοικοι – εμβληματικές προσωπικότητες-, ξεδίπλωσαν τις μνήμες τους, καλλιτέχνες αναπαράστησαν ιστορικές στιγμές και ένα κορίτσι μάγεψε με το τραγούδι του. Η διαδρομή της ζωής συνεχίζεται και ένα κόσμημα οκτώ στρεμμάτων -τμήμα του αρχαίου Βαράθρου-, το οποίο περιήλθε στον Δήμο Αθηναίων, κοσμεί την ελληνική πρωτεύουσα και μας καλεί να σεβαστούμε το παρελθόν και να χαράξουμε το μέλλον!

Το μικρό κορίτσι που μάγεψε με το τραγούδι του τους παρευρισκόμενους.

 

«ΚΟΝΙΣΤΡΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ» της Ειρήνης Πανταζή-Μελίστα