Η κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιττας και η απονομή των Επαίνων- Αριστείων (2018)

Η Βασιλόπιττα του Συλλόγου των Αθηναίων
Η Βασιλόπιττα του Συλλόγου των Αθηναίων

 

Με την απονομή των Επαίνων για τις αριστεύσασες μαθήτριες και τους αριστεύσαντες μαθητές, την Ευλογία της Βασιλόπιττας από τον Εφημέριο της Μεταμορφώσεως Σωτήρος της Πλάκας και όμορφα Αθηναϊκά τραγούδια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του «Συλλόγου των Αθηναίων» το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018. Στα κατάμεστα εντευκτήρια του Συλλόγου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλεώς μας και στο πιάνο ο κ. Νίκος Ανδρουλακάκης σκόρπισε τις μελωδίες του.

ΠΙΤΤΑ_2018_4 ΠΙΤΤΑ_2018_24

ΠΙΤΤΑ_2018_5

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «εν μέσω παντοειδούς κρίσεως και επειδή η Αθήνα μας στερείται έστω και στοιχειώδους φροντίδας εκ μέρους των αρμοδίων, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναζωογόνησή της». «Να κρατήσουμε την πόλη όρθια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκιαδάς, καλώντας τα μέλη του Συλλόγου, ο οποίος διανύει το 123ο έτος της λειτουργίας του, να συμμετάσχουν ενεργά στις προσπάθειες οργανώσεως και προβολής των θησαυρών που περιλαμβάνουν η «Βιβλιοθήκη» και τα «Ιστορικά Αρχεία» του.

Παρουσιάσθηκαν οι τελευταίες αρχειακές προσκτήσεις του Συλλόγου, οι οποίες ήδη εκτίθενται και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αξιοποιήσεώς τους. Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και των μαθητριών, παιδιών και εγγονιών μελών του Συλλόγου, που αρίστευσαν και εισήχθησαν σε ανώτατες Σχολές. Οι περγαμηνές συνοδεύθηκαν από χρηματικό ποσόν, με χορηγία του κ. Νικόλαου Χόντου (Hondos Center Ομονοίας) και τις απονομές έκανε η εκπρόσωπός του κ. Μυρτώ Βρεττού.

Όμορφες εκπλήξεις περίμεναν περισσότερους από δέκα τυχερούς που κληρώθηκαν και απέκτησαν τα «γούρια» της χρονιάς, δημιουργίες εκλεκτών καλλιτεχνών ειδικά για τον «Σύλλογο των Αθηναίων». Η γιορτή έκλεισε με όμορφες μελωδίες, κοκκινέλι από τα Μεσόγεια της Αττικής και όμορφες ευχές.