ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ: Μια παραμελημένη πύλη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου η εκδήλωση-αφιέρωμα στον αείμνηστο Λογοτέχνη-Ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς καθώς και η σύζυγος του Τάσου Αθανασιάδη και μέλος του Δ.Σ. του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Μαρία Αθανασιάδου. Η κυρία Αθανασιάδου μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους άγνωστες πτυχές του κοινού βίου της με το Λογοτέχνη καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις συνήθειες του κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας και της συγγραφής των έργων του. Στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής κ. Δημήτρης Κωστελέτος, αρχιτέκτονας-διανοητής, έχοντας εντρυφήσει στο έργο του Αθανασιάδη και ειδικότερα στους Πανθέους μοιράστηκε με το κοινό ερωτήματα και προβληματισμούς σε μία προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης του έργου του δημιουργού, εστιάζοντας κυρίως στο τελευταίο έργο της τριλογίας την Κερκόπορτα, την παραμελημένη πύλη!

 

Ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.

 

Η κ. Μαρία Αθανασιάδου.

 

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Δημήτρης Κωστελέτος.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ηθοποιοί της τηλεοπτικής σειράς «ΠΑΝΘΕΟΙ» όπως η κ. Κάτια Δανδουλάκη, η οποία συμμετείχε και στην πρώτη μεταφορά του έργου στους τηλεοπτικούς δείκτες και η κ. Μελία Κράιλινγκ που υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Μάρμως Πανθέου».

 

Στο τέλος της διάλεξης παρευρισκόμενοι και ομιλητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν συνοδεία κρασιού και κερασμάτων από τον «Σύλλογο των Αθηναίων».