ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου υποδεχτήκαμε στην Αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων τον «Σύλλογο Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» για την καθιερωμένη εορταστική Κοπή της Βασιλόπιττας.

Η εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Έφης Σπυροπούλου. Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά και μία σύντομη και ευχάριστη ομιλία «Ύμνος στον αθηναϊκό έρωτα» κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι μαζί τραγουδήσαμε για τον έρωτα, τις αρετές αλλά και τα δεινά του!

 

Στο βήμα, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Έφη Σπυροπούλου.

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παράθεση γεύματος στους παρευρισκόμενους με τη συνοδεία πιάνου και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας με τους τυχερούς του φλουριού να κερδίζουν δώρα υψηλής καλλιτεχνικής και χρηματικής αξίας, προσφορά δωρητών. Το μεγάλο δώρο ήταν το αγαλματίδιο του «Προμηθέα Πυρφόρου» από τον διακεκριμένο γλύπτη Παύλο Κουγιουμτζή, ο οποίος και παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

 

Στο βήμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Γ. Σκιάδας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Ο γλύπτης Παύλος Κουγιουμτζής μιλώντας για το έργο του «Προμηθέας Πυρφόρος».

 

Η κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς με την Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, κ. Έφη Σπυροπούλου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα.