Η καθιερωμένη τελετή κοπής της Βασιλόπιττας (2024)

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιττας του «Συλλόγου των Αθηναίων» για το νέο έτος. Το Εντευκτήριο του Συλλόγου προετοιμάστηκε επιμελώς για να υποδεχτεί τα μέλη του, πάντα με τη βοήθεια των κυριών του Συλλόγου που βάζουν την «πινελιά» τους για να είναι ο χώρος ζεστός και φιλόξενος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη συντροφιά μουσικής από τον πιανίστα κ. Μόρτσο και την ανακοίνωση του προγράμματος από την Ταμία του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Χρυσούλα Τσίγκρη.

Ακολούθησε η Ευλογία της Βασιλόπιττας από τον Εφημέριο του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. του «Συλλόγου των Αθηναίων».

Την Κοπή της Βασιλόπιττας ανέλαβε ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, ο οποίος στη συνέχεια χαιρέτισε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους από το βήμα και αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία του Συλλόγου το τελευταίο έτος.

Τη βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών μελών του Συλλόγου, προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του «Συλλόγου των Αθηναίων», κ. Εμμανουήλ Καρανίκας και ανήγγειλε τα δώρα προς τους μαθητές που προσέφερε ο κ. Νικόλαος Χόντος και ο «Σύλλογος των Αθηναίων». Την απονομή των επαίνων έκαναν ο Πρόεδρος Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, η κ. Σάκη Κυπραίου, ο κ. Νικόλαος Χόντος και ο βουλευτής Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

 

Η τυχερή του μεγάλου δώρου της κεντρικής Βασιλόπιττας ήταν η Ταμίας κ. Χρυσούλα Τσίγκρη στην οποία ο Σύλλογος προσέφερε ένα χρυσό μενταγιόν με ρουμπίνι του «Οίκου Μακαρέζου» ενώ τα υπόλοιπα γούρια δύο επίχρυσα και δύο ασημένια, του ιδίου Οίκου, κατέληξαν στα τυχερά μέλη του Συλλόγου κατόπιν κλήρωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποδοχή και τον σύντομο χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της.

Στο τέλος, όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα Κάλαντα και τον Εθνικό Ύμνο, συζητήσαμε και απολαύσαμε την «οικογενειακή» βραδιά. Ο Σύλλογος προσέφερε στους παρευρισκόμενους κέρασμα και το Ημερολόγιο του 2024, έκδοση του «Συλλόγου των Αθηναίων» αφιερωμένο στην «Αθήνα που έφυγε» του Δημητρίου Σκουζέ.

 

Καλή Χρονιά και του χρόνου με υγεία!