ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Παρουσίαση βιβλίου με ομιλητή τον Καθηγητή Θεοδόση Τάσιο

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των φθινοπωρινών διαλέξεων της ΕΔΑΒυΤ στον «Σύλλογο των Αθηναίων», η παρουσίαση του βιβλίου της Δρος Δήμητρας Καμαρινού, ερευνήτριας και Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ. Ομηρικά πλοία, δεινοί πλόες και Ναυτική Αρχαιολογία» των εκδόσεων Πεδίο.

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και λάτρεις του αντικειμένου οι οποίοι γέμισαν την Αίθουσα Ευάγγελου Μουστάκα και Μαριάνθης Στασινοπούλου του «Συλλόγου των Αθηναίων» και συμμετείχαν στον παραγωγικό διάλογο με τους ομιλητές.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν οι πλέον κατάλληλοι και ειδικοί, κ. Χάρης Τζάλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης, συγγραφέας, υπεύθυνος των ενάλιων ερευνών στην Αλεξάνδρεια και ο κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της ΕΔΑΒυΤ. Το περιεχόμενο αλλά και το πόνημα της παρουσίασε στο τέλος η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, συγγραφέας κ. Δήμητρα Καμαρινού, με αναφορές στην ερευνητική διαδικασία. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκθεση αντιγράφων εργαλείων μυκηναϊκής ναυπηγικής τέχνης από την Δρ/α Έλενα Μαραγκουδάκη, αρχαιολόγο.

 

Ο κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος με τον Πρόεδρο του «Συλλόγου των Αθηναίων» κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά.

 

Ο κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της ΕΔΑΒυΤ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Στο βήμα ο κ. Χάρης Τζάλας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης, συγγραφέας, υπεύθυνος των ενάλιων ερευνών στην Αλεξάνδρεια.

 

Ο κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της ΕΔΑΒυΤ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Η συγγραφέας του βιβλίου Δρ. Δήμητρα Καμαρινού.

 

Η κατάμεστη αίθουσα του «Συλλόγου των Αθηναίων».

 

Η έκθεση αντιγράφων εργαλείων μυκηναϊκής ναυπηγικής τέχνης.

 

Η αρχαιολόγος κ. Έλενα Μαραγκουδάκη παρουσιάζει την έκθεση αντιγράφων εργαλείων μυκηναϊκής ναυπηγικής τέχνης.