ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

Με τη παρουσία και τη συμμετοχή του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτη Κριμιζή  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στον Σύλλογο των Αθηναίων η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Εύας Νικολαΐδου με τίτλο «Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ» των εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ. Η εκδήλωση ήταν στην πραγματικότητα ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου αστροφυσικού και επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσιου Σιμόπουλου. Φίλοι του και άνθρωποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του παρευρέθηκαν ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό παρακολούθησε αποσπάσματα από τη συνέντευξη που είχε δώσει ο ίδιος στην κ. Νικολαΐδου και τη ξενάγησή της στο Ευγενίδειο Πλανητάριο. Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η κ. Σωσώ Γκιουλέκα ενώ για το βιβλίο και τον Διον. Σιμόπουλο μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο κ. Γιάννης Δαγκλής, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, ο Χάμπικ Μαρουκιάν, Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ & φίλος του Δ. Σιμόπουλου καθώς και η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Εύα Νικολαΐδου.

 

Οι ομιλητές της εκδήλωσης. Από αριστερά: Γιάννης Δαγκλής, Σταμάτης Κριμιζής, Εύα Νικολαΐδου, Χάμπικ Μαρουκιάν και Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.

 

Στο βήμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.

 

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Στο βήμα ο κ. Γιάννης Δαγκλής, Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

 

Ο φίλος του Διον. Σιμόπουλου, κ. Χάμπικ Μαρουκιάν με τη συγγραφέα Εύα Νικολαΐδου.

 

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτης Κριμιζής με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριο Γ. Σκιαδά.

 

Η συγγραφέας του βιβλίου κ. Εύα Νικολαΐδου.