ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

Ε
Σε κλίμα συγκίνησης οι Πρόεδροι δύο παλαίφατων Συλλόγων, εγώ εκ μέρους του «Συλλόγου των Αθηναίων» και ο κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος του «Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”» υπογράψαμε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στην έδρα του πρώτου στην Πλάκα «Συμφωνητικό Συνεργασίας». Προηγήθηκε ξενάγηση στο νεοσύστατο «Αθηναϊκό Μουσείο».
Αμφότεροι οι Σύλλογοι γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα, υπηρετούν τα Γράμματα και τις Τέχνες αποσκοπώντας στην ανάδειξη και του πνευματικού και πολιτιστικού ιστού των Αθηνών και αποφάσισαν να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση κοινών επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.
Δεδομένου ότι είναι οι δύο παλαιότεροι Σύλλογοι της Ελληνικής πρωτεύουσας, αφού ο «Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”» ιδρύθηκε το 1875 και ο «Σύλλογος των Αθηναίων» το 1895, και διαθέτουν πλούσια αρχεία και βιβλιοθήκες, ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος του κοινού και της πόλεως. Η υπογραφείσα Συμφωνία προβλέπει κοινές δράσεις (ομιλίες, ημερίδες, επιστημονικά συμπόσια, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, ξεναγήσεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής κ.ά.).
Α
Εξάλλου, η παράλληλη πορεία τους διασταυρώθηκε αμέτρητες φορές στο διάβα του χρόνου και στους κόλπους τους υπηρέτησαν σπουδαίες φυσιογνωμίες. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον 21ο αιώνα.
Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν εκ μέρους του «Συλλόγου των Αθηναίων» ο Αντιπρόεδρος κ. Ναπολέων Νέζερ, ο Γεν. Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Καρανίκας και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Σκιαδάς και εκ μέρους του «Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός» ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεράσιμος Φωκάς.
Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε γεύμα.
Δ