ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ & ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2023

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Συλλόγου των Αθηναίων», με εδέσματα και μελωδίες, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιττας και οι απονομές Επαίνων στους αριστεύσαντες και αριστεύσασες μαθητές και μαθήτριες, παιδιά μελών του Συλλόγου. Η τελετή, η οποία τελείται πραγματοποιείται αδιάλειπτα από τότε που ιδρύθηκε ο Σύλλογος (1895), διανθίστηκε από ευχάριστες παρουσίες, εκπλήξεις και προσφορές μελών. Τη Βασιλόπιττα ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος πατήρ Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η εκδήλωσε ξεκίνησε με τον Αντιπρόεδρο κ. Ναπολέοντα Νέζερ να καλωσορίζει τα μέλη και τον πιανίστα κ. Φρίξο Μόρτζο να σκορπίζει Αθηναϊκές μελωδίες. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου κ. Ελευθερίου Γ. Σκιαδά. Αφού εξήρε τη σύμπνοια και τη συνοχή που επικρατεί στους κόλπους του Συλλόγου, αναφέρθηκε στο νεοσύστατο «Αθηναϊκό Μουσείο», στην ακμαία και παραγωγική πορεία του κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη «να ενστερνιστούμε τις γενικότερες ανησυχίες και μακριά από περιττές και αλόγιστες κοσμικότητες, να φροντίσουμε με σεβασμό για το μέλλον της πόλης».
Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς αποδίδει το γούρι στην τυχερή κ. Αικατερίνη Βακκά μέλος του Συλλόγου.

 

Το εγχάρακτο γούρι του Συλλόγου των Αθηναίων.

 

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κ. Σάκη Κυπραίου, η οποία είναι επικεφαλής του «Κοινωνικού Παραρτήματος» και έχοντας στο πλάϊ της το μέλος του Συλλόγου κ. Μαρία Σιούρδη προσφέρουν υπηρεσίες σε εκατοντάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Ο αγιασμός της Βασιλόπιττας.

 

Άποψη της αιθούσης.

 

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιττας με τυχερή της βραδιάς απόγονο της οικογενείας Βακκά, η οποία συμμετέχει με μέλη της στα 127 χρόνια πορείας του Συλλόγου. Το φετινό γούρι ήταν χρυσό και εγχάρακτο, διά χειρός Αντώνη Βουράκη, με αποτυπωμένο το λογότυπο του «Συλλόγου των Αθηναίων». Το δεύτερο γούρι «έπεσε» στο κομμάτι του Συλλόγου και τιμής ένεκεν παραδόθηκε στον κ. Ευάγγελο Μουστάκα, εγγονό του ιδρυτή του Συλλόγου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα Αριστεία στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, τα οποία συνοδεύθηκαν και από επιβράβευση αξίας 500 ευρώ. Εξ αυτών 200 ευρώ εκ μέρους του Συλλόγου, 200 ευρώ εκ μέρους του Αντιπροέδρου κ. Ναπολέοντος Νέζερ και της συζύγου του και δωροεπιταγή 100 ευρώ προσφορά του κ. Νικολάου Χόντου (Hondos Center Ομονοίας). Επίσης ένα βιβλίο προσφέρθηκε και στα μικρότερα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση με τις οικογένειές τους.
Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς απονέμει το βραβείο στην αριστούχο μαθήτρια Δουλή Θεοδώρα.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ναπολέων Νέζερ απονέμει το βραβείο στην αριστούχο μαθήτρια Στογιάννη Διονυσία – Δέσποινα.

 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Τούκας απονέμει το βραβείο στον αριστούχο μαθητή Ματθαίο Λουδάρο.

 

Η κ. Σάκη Κυπραίου, υπεύθυνη του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου απονέμει το βραβείο στην αριστούχο μαθήτρια Στέλλα Ψαρρά.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς απονέμει το βραβείο στην αριστούχο μαθήτρια Άρτεμη Γέροντα.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τους μεζέδες και το Μεσογίτικο κρασί και όλοι μαζί έψαλαν τα Κάλαντα, ενώ η τελετή έκλεισε συγκινητικά με τον Εθνικό Ύμνο.
Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημ. Τούκα και τον κ. Αχιλλέα Λάϊο.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς με τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Καρανίκα.

 

Η κ. Έλια Θανογιάννη με την κ. Χαρά Μητροπούλου.

 

Η κ. Σάκη Κυπραίου με την κ. Ειρήνη Ξακουστή.

 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Ναπολέων Νέζερ στο βήμα.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς με τον κ. Ευάγγελο Μουστάκα ευεργέτη του Συλλόγου.

 

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Καρανίκας.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς με τον Γενικό Γραμματέα κ. Εμμ. Καρανίκα με τους μικρούς μαθητές.

 

Ο Πρόεδρος κ. Ελ. Σκιαδάς συνομιλεί με τον κ. Ευάγγελο Μουστάκα. Πίσω τους ο Πιανίστας κ. Φρίξος Μόρτζος.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων με τον κ. Αντώνη Παπαγεωργίου Διευθυντή του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς με την κ. Τζένη Καλλέργη.